Returnarea Produselor

Detalii importante despre returnarea produselor de la Multimasimex.ro.

Retur

Cadru legal Multimasimex

Conform O.U.G. 34/2014 cu privire la produsele achiziționate la distanță Consumatorul are dreptul să notifice în scris SC Multimasimex SRL că renunță la cumpărare, fără penalități si fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la primirea produsului sau, in cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului. Returnarea produselor se va face pe exclusiv pe cheltuiala Consumatorului, în termen de 14 zile de la denunțarea unilaterală a contractului.

În accepțiunea O.U.G. 34/2014 definiția contractului de vânzare (art. 2, 5) este: orice contract în temeiul căruia Profesionistul transferă sau se angajează să transfere proprietatea asupra unor produse către Consumator, iar Consumator plătește sau se angajează să plătească prețul acestora, inclusiv orice contract care are drept obiect atât produse, cât și servicii. Se consideră că încheierea contractului are loc în momentul emiterii facturii fiscale și nu la lansarea comenzii sau emiterea confirmării automate de primire a acesteia. Art. 12 din O.U.G. 34/2014 menționează că exercitarea dreptului de retragere pune capăt obligațiilor părților contractuale. 

Pentru a fi acceptat returul, produsul trebuie sa fie in aceeași stare cu cea în care a fost livrat și anume: nefolosit, fără urme de utilizare, fără lovituri, deformări sau zgârieturi, însoțit de toate accesoriile cu care a fost livrat, în ambalajul original plus după caz, un ambalaj care să asigure transportul în bune condiții.

Pentru returnarea unui produs, indiferent de motiv, este nevoie să ne transmiteți solicitarea dvs. prin e-mail, la adresa [email protected]. La transmiterea prin curier a produsului ce doriți să-l returnați trebuie să precizați denumirea sau numele clientului și data la care a fost transmisă solicitarea de retur, pentru identificare.

După primirea și verificarea produsului returnat, contravaloarea acestuia va fi restituită în contul bancar indicat de Consumator, în maxim 14 zile. Totuși în situația în care comanda a beneficiat de transport gratuit (valoarea comenzii peste 250 lei), iar după returnarea eventualelor produse din comandă, valoarea rămasă este sub 250 lei, se vor factura cheltuielile de transport de la data comenzii și această sumă va fi reținută din valoarea rambursată.

Toate riscurile cu privire la pierderea sau deteriorarea coletului sunt transferate către consumator din momentul în care acesta întră în posesia coletului și  semnează primirea acestuia. Orice reclamație ulterioară nu va fi luată în considerare. În situația în care livrarea se face cu un transportator contractat de Consumator riscul este transferat către acesta din momentul predării produselor către acel transportator.

Orice solicitare de retur se comunică la adresa de email [email protected] sau prin prezentarea la sediul SC Multimasimex SRL din Bistrița, Str. Gării, nr. 48, cu produsul respectiv, în timpul orelor de program așa cum sunt afișate pe prima pagină a site-ului.

Ai nevoie de ajutor ? Contactează-ne

Distribuie pe: